23/09/2023

Pustni kostumi za otroke in izvirne pustne maske

4 min read
Pustni kostum

Pustni kostum je najpomembnejši del vsake dobre zabave za pusta, zato si najlepši pusti kostum za otroke priskrbite tudi vi. V naši široki ponudbi boste našli nekaj prav za vsak okus – od strašljivih preoblek okostnjakov, čarovnic in zombijev pa do prijetnejših, kot so čebelica, pikapolonica ipd. Pustne maske najrazličnejših stilov in velikosti najdete v naši spletni trgovini, kot tudi v večjih trgovskih centrih po Sloveniji.

Pustni kostum

Pustni kostum in pustne maske za otroke in odrasle – izberite svoje

Pust je praznik, ki ga praznujemo v začetku pomladi, ko z najrazličnejšimi pustnimi kostumi odženemo zimo in povabimo pomlad oz. ko odženemo temo in povabimo svetlobo. Praznik je vezan na veliko noč – pustna nedelja je sedem tednov pred veliko nočjo. Vsi poznamo številne tradicionalne pustne kostume, ki si jih nadenejo na različnih koncih Slovenije:

 • ptujski kurenti v obleki iz ovčje kože strašijo zimo in so uvrščeni na seznam UNESCOVE nesnovne dediščine,
 • cerkljanski laufarji z lesenimi maskami iz lipovega lesa,
 • škoromati iz Brkinov z visokimi pokrivali, ki so okrašeni z rožami …

Tudi sami lahko sodelujete v pustnem rajanju v čudovitih pustnih kostumih, ki jih najdete na naši spletni strani. Popestrite si letošnji pust še prav s posebno lepo pustno masko – za otroke ali odrasle.

Pustni kostumi za otroke vseh starosti

Otroci se že sami po sebi zelo radi preoblačijo – pa naj bo to v pustne kostume ali pa v obleke staršev ali starejših bratov in sester. Da bodo za letošnjega pusta še dodatno uživali, jim priskrbite čudovito pustno masko za otroke. V naši spletni trgovini boste našli nekaj prav za vsako starostno skupino.

Pustni kostumi za otroke

Prikupen pustni kostumi za dojenčke

V pustnih kostumih še posebej uživajo dojenčki, ki se lahko z našo pomočjo preoblečejo v čudovite kostume živali ali rastlin. Prikupni kostumi bodo vašemu malčku pisani na kožo. Poskrbite, da bodo v pustnem rajanju sodelovali tudi vaši najmlajši.

Pustne maske za otroke 1-5 let

Ko otroci postanejo malce starejši, se jim zdijo razne pikapolonice, metuljčki in levčki otročji, zato si želijo bolj »odraslih« mask. Za vas imamo v spletni ponudbi najrazličnejše pustne kostume za starostno skupino 1-5 let: gasilci, vojaki, princeske, zdravnice, hudički … Pomembno je, da otrok pri izbiri kostuma sodeluje, da ga bo z veseljem nosil in bo užival v pustni zabavi.

Dekliški in fantovski pustni kostumi (5-13 let)

V naši ponudbi pa lahko najdete tudi široko ponudbo kostumov za starejše otroke, ki so primerni tako za dečke kot za deklice. Otroci med 5 in 13 letom, vam so na voljo pustni kostumi za otroke z najrazličnejšimi motivi: gasilec, vojak, princeska, klovn, smrt, ciganka, indijanska princesa, samorog in še mnogo več.

Pustne maske za otroke

Domiselni skupinski pustni kostumi

Da pa bo letošnji pust še bolj zabaven, si ga dodatno popestrite s prav zabavno skupinsko masko. To lahko skupaj ustvarite v krogu družine ali pa v krogu prijateljev. Pomembno je zgolj to, da med izbiranjem pustnega kostuma neizmerno uživate in se družite z družino in prijatelji.

Pustni kostum: Sneguljčica in sedem palčkov

Če se radi preoblačite v pustne kostume, za otroke pa nimate ravno veliko idej, je tema Sneguljčice in sedem palčkov kot nalašč za vas. Potrebujete le enega ali dva odrasla (Sneguljčica in princ), ter sedem otrok, ki bodo predstavljali sedem palčkov. Vsakemu lahko nato še prilagodite pustno masko za otroke, da se bo ta popolnoma prilegal Nosku, Vseznalčku, Hihitavčku, Jecljavčku, Godrnjavčku, Sramežljivčku in Zaspančku.

Pustne maske za otroke in odrasle

Pustni kostumi za otroke in družine: Mitološka družina

Za navdušence nad nadnaravnim je zelo zabaven tudi pustni kostum na temo grške mitologije. Zevsa, vrhovnega grškega boga lahko tako igra odrasel, ostali pa različne bogove, boginje in polbogove – Afrodita, Amor, Had in ostali.

Disneyevi pustni kostumi za otroke

Vsi otroci (in tudi odrasli) si radi pogledamo klasične ali modernejše Disneyjeve risanke. Zato ni čudno, da so med pustnimi maskami za otroke izjemno popularne princeske ali zlodejke. V naši spletni trgovini lahko najdete najrazličnejše pustne kostume za otroke in odrasle, ki bodo popolno ustrezali vaši izbrani temi.

Pustne maske in kostumi za otroke

Za piko na k pustnemu kostumu dodajte še lasuljo, šminko, klobuk …

Da pa bo vaša preobleka za pustni karneval popolna, si priskrbite še ustrezen bolj ali manj moden dodatek, ki bo dopolnil videz vašega pustnega kostuma. Težko si je namreč predstavljati čarovnico brez lasulje, krivega nosu in metle ali kavboja brez klobuka, kavbojskih škornjev in lasa. Za popoln videz vaše pustne maske se lahko odločite za nakup:

 • obrazne maske- klovn, jelen, volkodlak, klovn,
 • pustne krinke ali očal- očesna krinka za kostum Zorro,
 • nogavic in rokavice- za kostum Pike Nogavičke, različni potiski,
 • klobuka- čarovnica, kuhar, kavboj,
 • krila- havajska krila, rožni venci in očala,
 • dodatkov za vile in princese,
 • konfetov in trompet,
 • brad, brkov in nosov- za palčka, pirata, kralja,
 • pustnega make upa- ličila, umetni nohti, seti za umetne rane,
 • pustnih sprejev …

Priskrbite si svoj pustni kostum še danes in si zagotovite prvo mesto na vseh tekmovanjih za najboljšo pustno masko. Naše izdelke pa lahko najdete v spletni trgovini in v vseh večjih nakupovalnih središčih po Sloveniji.

Ideje za pustni kostum

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.