03/06/2023

Angleščina za začetnike v sproščenem alfa stanju

4 min read
anglescina-za-zacetnike

Angleščina za začetnike je v holističnem centru Karnion zastavljena tako, da vas takoj pritegne in navduši ter navda s samozavestjo, ker boste nove vsebine neverjetno hitro osvajali. Pri poučevanju tujih jezikov namreč uporabljajo inovativno in znanstveno podprto metodo učenja v alfa stanju, ki jo pri njih dopolnjujejo z individualnim pristopom, pri kateri si snov zapomnite štirikrat hitreje, kot se to zgodi pri klasičnem učenju tujih jezikov. Angleščina za otroke po njihovi metodi je posebej uspešna, kar potrjujejo odzivi motiviranih otrok in hvaležnih staršev.

Tečaj angleščine za otroke poteka v sproščenem vzdušju, otroci pa se poleg tujega jezika po metodi superlearning Karnion urijo v ostrenju pozornosti. Nasploh je pristop k učenju angleščine za začetnike celovit, holističen, kar pomeni, da ne napredujete zelo hitro le na področju pridobivanja znanja, ampak spodbuja tudi osebno rast, krepi samozavest in težnjo k samouresničitvi. Pridite v njihov center in se o tem sami prepričajte!

anglescina-za-otroke

Zakaj je alfa stanje tako pomembno za uspeh pri učenju jezikov?

V alfa stanju je vaš um zbistren, dojemljiv za informacije in hitro povezovanje misli. V tem stanju se največkrat utrnejo nova spoznanja in velikim mislecem so se takrat porodile največje ideje in slavna načela, ki nam pišejo pot napredka – od Arhimeda do Einsteina in Tesle.

V alfa stanju ste tudi zelo sproščeni. In prav ta kombinacija budnega, zavestnega in hkrati sproščenega stanja možganov, ko so možganski valovi v frekvenci 8 do 12 Hz, je idealna za super učenje, sprejemanje in pomnjenje novih vsebin, kar v centru z velikim uspehom uporabljajo pri učenju angleščine za začetnike, za otroke in tiste, ki ste že na višjih stopnjah znanja. Za primerjavo naj tu navedemo, da je v beta stanju, v katerem preživite svoje budne trenutke čez dan, ko opravljate vsakdanje obveznosti, možgansko valovanje med 13 in 25 Hz.

Z raziskavami so ugotovili, da se alfa stanje lažje doseže ob določenih glasbenih zvrsteh – tu izstopa baročna glasba, ki spremlja tudi njihove tečaje angleščine za začetnike in ostale. Leta 1930 so znanstveniki raziskali delovanje stroboskopa na možgane in potrdili, da možgansko valovanje sledi frekvenčnemu vzorcu svetlobe in da svetloba različnih spektrov vpliva na doseganje alfa stanja, kar s pridom uvajajo tudi pri svoji metodi.

Tečaj angleščine za otroke s poudarkom na prebujanju potencialov

Med poučevanjem otrok in odraslih je seveda razlika, čeprav pri obojih spodbujajo učenje z radostjo do spoznavanja novih učnih vsebin in individualni pristop, ki je pisan na kožo vsakemu posamezniku, pri tem pa želijo, da se tako otroci kot odrasli pri njih počutijo sproščeni in da je učenje zanje tudi zabavno. Predvsem upoštevajo razvojno stopnjo otrok in njihove posebnosti.

Otroci zelo hitro dojemajo novo snov, če so motivirani. Na to vplivajo tudi frekvence možganskega valovanja, ki se z odraščanjem spreminjajo – od počasnejših k vse hitrejšim. Tako so do drugega leta možgani otrok v budnem stanju v delta pasu, ki je najnižji frekvenčni pas, med drugim in šestim letom pa večinoma doživljajo možgansko valovanje v theta stanju – od 4 do 8 Hz. Odrasli smo v theta stanju v globoki meditaciji, v kateri smo zelo ustvarjalni, a to stanje težje dosežemo, ker se je treba znati sprostiti.

tecaj-anglescine-za-otroke

Okoli šestega leta frekvence preidejo spet na višjo raven in otroci dosežejo alfa stanje, stanje umirjene zavesti, pri kateri se oblikuje čustveno zavedanje. V tem obdobju do dvanajstega leta se tudi oblikuje končna stopnja jezikovnega razvoja, pri kateri je popolnoma enakovreden sporazumevalni zmožnosti odraslih. To je pri učenju angleščine za otroke zelo pomembno, saj je ta čas idealen za začetek osvajanja tujega jezika. Otroci so zato zelo dojemljivi in učljivi in imamo zanje posebej prilagojene programe.

Pri dvanajstih potem sledi naslednji preskok – in sicer v dolgotrajna obdobja beta valovanja, v kakršnih delujemo odrasli in so značilni za logične miselne procese, analiziranje, organizacijo. Pri njih se otroci od devetega leta naprej učijo tujega jezika najprej ob poslušanju lepe baročne glasbe v prijetnem sproščenem stanju in ob zdravilni rumeni svetlobi, nato pa slišano ubesedijo v pogovoru z učiteljem in znanje prenašajo v prakso.

Angleščina za začetnike oz. otroke tako poteka zelo spontano, zabavno in otroka spodbuja k oblikovanju in prebujanju njegovih skritih zmožnosti. Organizirajo poletno šolo z večdnevnimi individualnimi programi. Obogatite jim poletne počitnice, naj otroci prosti čas koristno preživijo!

Po njihovi metodi učenje angleščine za začetnike traja le 40 ur

S poslušanjem vsebin v tujem jeziku v alfa stanju je pomnjenje zelo intenzivno, in ko ga kombiniramo še s praktičnim individualnim treningom z učiteljem, je hiter in izvrsten rezultat neizogiben. Priporočajo, da za optimalno učenje na tečaju sodelujete od štiri do osem ur na dan, začetni tečaj pa zaokrožite v 14 dneh po 40 urah treninga, saj se s tako intenziteto doseže najboljši akumulacijski učinek.

Kako hitro se nalagajo vsebine po njihovi metodi super učenja, pokaže tudi primerjava s klasičnim poučevanjem: za osvojitev znanja od začetnika do nivoja B2 pri njih potrebujete 200 šolskih ur, po klasični metodi pa kar 800. Na njih se lahko popolnoma zanesete tudi, če potrebujete znanje angleščine v poslovnem okolju. V vsaki situaciji se boste znašli in s poglobljenim znanjem presenetili sebe in vse okoli vas.

anglescina-za-zacetnike

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.