22/09/2023

Bioklimatske pergole: cena upraviči njen namen

4 min read
bioklimatske-pergole-cena je odvisna od več dejavnikov

Bioklimatske pergole, cena katerih je običajno višja od platnenih, lesenih ali drugih vrst zunanjih senčil, so odlična možnost za podaljšanje sezone na zunanjem bivalnem prostoru. Cena je poleg same velikosti pergole odvisna tudi od materiala, morebitne dodatne opreme (senčila, LED osvetlitev, sistem za uparvljanje) ter od izbranega proizvajalca in lokacije montaže. A bioklimatska lamelna pergola ima toliko prednosti, da se vsekakor splača razmisliti o nakupu.

Bioklimatska lamelna pergola znatno podaljša sezono zunanjega druženja

Če si želite dalj časa uživati na svoji terasi ali vrtu in tam posedati v vseh letnih časih, so za to odlična rešitev bioklimatske pergole. Cena je običajno nekoliko višja kot pri bolj enostavnih nadstreških, se pa zagotovo splača investirati vanjo, saj gre pri kovinski pergoli, zgrajeni iz lamel, za zelo zanesljivo, atraktivno in učinkovito obliko nadstreška.

Bioklimatske pergole (cena je odvisna od več dejavnikov) so namreč arhitekturno zelo lepo zasnovane in tako v vaš zunanji prostor poleg udobja prinesejo tudi sodobni pridih in atraktivni videz.
V podjetju Inoxvrbovšek, ki na tržišču deluje že več desetletij, so razvili kovinske pergole visoke kakovosti, ki so zgrajene iz visoko kakovostnih aluminijastih lamel. Le-te se upravlja z motorjem in se jih lahko zelo učinkovito regulira.

cena bioklimatske pergole

Z naklonom ter odpiranjem in zapiranjem lahko zagotovite, da bo na vašo teraso ali vrt prišlo kar do 80% sončnih žarkov. Tako boste na terasi lahko posedali tudi ob hladnejši jesenskih in zimskih dneh. Lahko pa z naklonom lamel poskrbite tudi za to, da na teraso ne prepustite skoraj nobenega sonca in tako lahko tam posedate tudi ob poletnih popoldnevih, ko je moč sončnih žarkov največja.

Poleg tega pa izbiro prav te bioklimatske pergole s ceno, ki je malce višja, kot pri običajnih nadstreških, upravičite tudi z dodatnimi prednostmi. Bioklimatska lamelna pergola vam namreč z uravnavanjem lamel ne bo le dopustila, da na vrt ali teraso prepustite toliko sonca, kot si želite, temveč bo tudi zadržala dež in sneg.

Prednosti omenjenega bioklimatskega nadstreška so sicer še številne:

– Le-ta deluje samočistilno, saj na lamelah nima žlebov, kar pomeni, da se listje in umazanija enostavno izperejo s pomočjo lamel v odtok. S tem nadstrešek obdrži svoj estetski videz, vi pa tudi v slabem vremenu lahko brez težav posedate zunaj.

– Lahko se pohvali z odlično statičnostjo. Patentiran izdelek slovenske izdelave je namreč narejen iz vzdržljive aluminijaste konstrukcije. Le-ta je vodotesen, hkrati pa odporen tudi na močan veter. Prav tako vas bo zaščitil pred točo vse do velikosti kurjega jajca, prenese celo do 1 metra snega.

– Nadstrešek je izredno varen, ima dolgo življenjsko dobo, v podjetju pa vam ponujajo tudi 10 let garancije na konstrukcijo.

– Te kovinske pergole za teraso in vrtove so popolnoma nerjaveče in ne potrebujejo vzdrževanja.

– Zaradi lamel lahko bioklimatsko lamelno pergolo oblikujete in prilagajate povsem po svojih željah.

– Na voljo so različne oblike in barve nadstreškov, tako lahko izdelek zadovolji praktično vsak okus.

Kovinske pergole je mogoče montirati na vse vrste objektov pred tem, ko se na hiši izdela fasada, s posebnimi inox nosilci in dodatno polipropilensko ploščo, zaradi katere ni potreben toplotni most, pa se lahko nadstrešek namesti tudi, ko je fasada že izdelana. Pred montažo moramo pripraviti le temelje ali AB ploščo z odtoki.

kovinske-pergole-za-teraso

 

Kovinske pergole, narejene povsem po vašem okusu

Vsi bioklimatski nadstreški omenjenega proizvajalca so prašno barvani s fasadno poliester barvo in to po švicarski nanotehnologiji. Posledično lahko podjetje nudi tudi 10 let garancije na določeno barvo in njeno obstojnost. V primeru, da bi nadstrešek želeli postaviti neposredno ob morju, pa vam predlagajo, da izberete »Marine paket«, pri katerem se uporablja posebna tehnologija, ki poskrbi za obstojnost izbrane barve tudi ob morju. V obeh primerih je na voljo več barv:
– bela,
– bež,
– srebrna,
– siva,
– dva tona antracit barve in
– rjava.

Cena bioklimatske pergole bo seveda odvisna od več vidikov. V prvi vrsti od dimenzije, poleg tega pa tudi od nekaterih drugih lastnosti. V vsakem primeru pa boste lahko dobili nadstrešek, ki bo povsem po vašem okusu. Poleg dimenzije boste lahko izbrali tudi razpon med stebri, ki je lahko vse do 9 metrov. Med 7 barvami boste zagotovo našli tisto, ki se bo najbolj ujemala z vašo opremljenostjo terase oz. vrta ter okolico. Lahko se odločite celo za imitacijo lesa. Nenazadnje pa je lahko pergola pritrjena na različne načine:

– lahko je samostoječa,
– pritrdite jo lahko na objekt,
– vgradite jo lahko tudi v strop ali streho.

Pri bioklimatski pergoli cena vsekakor bo odvisna tudi od morebitne dodatne opreme. Na voljo so denimo LED luči z regulacijo moči. Lahko izberete točkovne ali linijske različice, prav tako so na voljo enobarvne ali RGB različice. Svojemu nadstrešku lahko dodate stranska senčila, kot so ZIP screeni, brisoleji ali steklene stene. Lahko pa se odločite celo za senzor za dež ter za ogrevanje panel. Na takšen način boste dobili bioklimatsko lamelno pergolo, ki bo v vseh pogledih prilagojena vašim željam in okusu.

bioklimatska-lamelna-pergola

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.