17/06/2024

Tende za balkone v izvedbah: klasične in kasetne markize, tende

3 min read
Tende za balkone

Tende za balkone in terase predstavljajo odlično rešitev, s katero lahko tudi brez postavitve trdne konstrukcije lepo zasenčimo svojo teraso ali balkon, pa tudi vrt ni izvzet. Tende za teraso tako so priljubljene prav zaradi svoje praktičnosti, saj so izdelane iz platna, kot take pa jih lahko po uporabi preprosto pospravimo tako, da jih zvijemo.

V nasprotju s pergolo, ki predstavlja trdno konstrukcijo in potrebuje tudi trdne temelje, so le-te pritrjene na zid, temelji pa niso potrebni. Njihova vgradnja je močna in trajna. Primerne so tako za povsem majhne površine, ki jih želimo zasenčiti (balkonske izvedbe), kot tudi za večje zunanje površine, denimo terase.

Tako tende za balkone, kot tudi tiste za teraso so v podjetju Dekor senčila dobavljive v različnih izvedbah, ki jih izdelajo po vaši želji in prilagodijo potrebam prostora, kjer bodo vgrajene. Pri tem je najpomembneje predvsem to, kje boste omenjeno senčilo uporabljali in kakšno površino želite pri tem zasenčiti.

Tende za teraso

Tende za teraso: klasične, kasetne in strešne

Tende za balkone ter za teraso obstajajo v več različicah. V omenjenem podjetju tako nudijo klasične terasne ali balkonske, kasetne in strešne izvedbe. Razlika med njimi je predvsem v osnovni izdelavi. Klasične markize, predstavljajo najosnovnejšo izvedbo brez omarice, ki se montira pod napušč ali balkon, da je zaščitena pred soncem in dežjem, kadar ni potrebe, da je odprta.

Kasetne tende za terase so v primerjavo s klasičnimi vedno navite v omarici, ki nudi platnu dodatno zaščito. Kasetne terasne, balkonske ali vrtne, se lahko brez težav montira na mesto izpostavljeno vremenskim razmeram, kajti kaseta podaljšuje življenjsko dobo markize. Izdelane so iz kakovostnega platna. Strešni model senčila, je primeren za senčenje zimskih vrtov, steklenih streh in obstoječih nadstreškov.

Balkonske tende

Tende za terase vrhunske kakovosti

Tende za balkone, teraso in vrt v takšni ali drugačni izvedbi, ki jih nudimo v našem podjetju, so izdelane iz najkakovostnejšega platna s kar petletno garancijo. Modeli za terase slovijo po svoji dolgi življenjski dobi, ki jih nudi posebno akrilno platno priznanih evropskih proizvajalcev, ki je dodatno impregnirano.

Tende za balkone in ostale markize imajo visoko stopnjo UV zaščite, dobro vodoodbojnost in odpornost proti nabiranju plesni ter alg. Poleg tega imajo vse tende v naši ponudbi močno konstrukcijo iz ekstrudiranega aluminija, dodatno ojačenega z verigami. Markizam tako zagotavlja močno stabilnosti v vetru. Izvedbe za teraso je mogoče tudi dopolniti s senzorjem na sonce in veter, ki poskrbi za to, da se v primeru tovrstnega vremena pravočasno zloži, tako pa se prepreči morebitne poškodbe.

Strešne in vrtne tende

Balkonske tende v različnih izvedbah

Tende za balkon in teraso predstavljajo alternativo pergolam, ki so praviloma večje konstrukcije in zato zavzamejo več prostora. Le te pa ne potrebujejo močnih temeljev, saj se jih pritrdi na zid. To jim zagotavlja dovolj stabilnosti, obenem pa so zaradi tega za uporabnika tudi bolj praktične.

Obstajajo v več različicah, vse pa je odvisno od tega, koliko prostora želimo zasenčiti ter kako želimo z njo upravljati. Najbolj priljubljene so tiste za balkone in vrtne tende so denimo klasične markize: gre za senčila z iztegljivimi rokami. Primerne so za senčenje vseh površin, njihova prednost pa je v hitrem sušenju in nižji ceni, kajti platno se razteguje manj.

Markize tende

Vrtne tende v kasetni izvedbi

Tende za terase klasične izvedbe načeloma nimajo zaščite pred vremenskimi vplivi, v tem pa se razlikujejo od tako imenovanih kasetnih modelov. Tende za balkone v kasetni izvedbi vsebujejo omarico, v katero se tenda po uporabi zloži. Omarica je sestavljena iz kovine, platno v njej pa je hermetično zaprto, kar pomeni, da je tenda na ta način dobro zaščitena pred vremenskimi vplivi.

Dekor senčila nudijo balkonske in modele za teraso tudi z možnostjo elektro pogona in tako stenske, kot tudi stropne montaže.

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.