22/09/2023

Stojalo za prenosnik s korektorjem za pravilno držo med sedenjem

3 min read
Stojalo za prenosnik

Stojalo za prenosnik vam omogoča pravilnejšo držo med sedenjem za mizo, ko delate na računalniku. Zasluga za to edinstveno stojalo za prenosni računalnik, ki odpravlja bolečine v hrbtu med sedenjem, gre podjetju Ergonomske rešitve d. o. o. Količina posameznikov, ki dandanes opravljajo svoje delo za računalnikom pretežno v sedečem položaju, je zadnje čase občutno narasla. Slednje je s seboj privedlo tudi kopico zdravstvenih težav, denimo bolečine v hrbtu, ki so posledica pretirane količine dela v sedečem položaju in nepravilne drže med sedenjem.

Čeprav so te težave pereče, pa jih je možno odpraviti. Del rešitve denimo predstavlja ergonomski pisarniški stol, drugi del pa posebno ergonomsko stojalo za prenosnik, posebej izdelano za sedeča in stoječa delovna mesta za računalnikom.

Nastavljivo stojalo za prenosnik

Kakšne prednosti nudi ergonomsko stojalo za prenosni računalnik?

Stojalo za prenosnik, ki ga je izdelalo omenjeno podjetje, odpravlja težave z nepravilno držo med sedenjem in tako omogoča, da se tudi med sedečim delom dobro počutimo. Nastavljivi model denimo preprečuje ponavljajoče se gibe, ki škodijo našemu zdravju in zlasti hrbtenici, pri tem pa zagotavlja zadostno bralno razdaljo od oči.

Ena izmed največjih prednosti, ki jih nudi ta praktični pripomoček, je prav njegova prilagodljivost: namesti se ga namreč lahko tako, da zagotavlja normalno držo pri delu za računalnikom prav vsakemu posamezniku. Zato le-to, v kombinaciji z ergonomskim pisarniškim stolom, občutno izboljša vašo držo med sedenjem in odpravi bolečine v hrbtu, rokah in nogah.

Nastavljivo stojalo za prenosnik in vgrajeni korektor drže

Pri nepravilnem in dolgotrajnem sedenju za delovno oz. pisalno mizo pred računalnikom, se zlahka pripeti, da razvijemo slabe navade in posledično slabo telesno držo. Ta lahko sčasoma privede do škodljivih in trajnih okvar, pri tem govorimo predvsem o okvarah hrbtenice. Stojalo za prenosnik, ki je prvi tovrsten izdelek na trgu, ki vam s pomočjo korektorja drže omogoča pravilno držo med sedenjem.

Korektor drže je prosojna plošča, ki preprečuje nagibanje zgornjega dela telesa nad mizo, na ta način pa prepreči tudi pomikanje vratu nad mizo oziroma proti tipkovnici in s tem približevanju ekranu. To blagodejno vpliva tako na pravilnejšo držo med sedenjem za mizo in delom za računalnikom, kot tudi odpravlja bolečine v hrbtu in rokah ter težave z vidom. Korektor za pravilno držanje poskrbi ravno za to: za pravilno držo med sedenjem in ustrezen položaj celotnega telesa.

Stojalo za prenosnik in korektor drže

Večnamensko stojalo za prenosni računalnik s korektorjem

Omenjeni pisarniški pripomoček odpravlja nepravilno držo, poleg tega pa je tudi povsem praktične narave. Gre za večnamenski del opreme za pisarne, ki hitro postane nepogrešljiv. Uporabnik, ga zaradi njegovih lastnosti, lahko prilagodi svojim željam in potrebam na delovnem mestu povsem individualno.

Stojalo za prenosni računalnik tako tudi ob uporabi miške, tipkovnice, dokumentov, pametnih naprav in pisala, za delovno mizo nudi optimalno držo telesa, istočasno pa omogoča dober pogled na zaslon in organiziranost delovne površine. Ker se ponaša s korektorjem drže, je primerno tako za namizne, kot tudi za prenosne računalnike, na dosegu roke pa vam ostaja vse, kar potrebujete med delom za pisalno mizo oziroma računalnikom.

Stojalo za prenosni računalnik

Kateri so sestavni deli in kako se dopolnjuje s ergonomskim pisarniškim stolom?

Stojalo za prenosnik in vgrajeni korektor drže poskrbita za pravilno držo in položaj rok, ramen, vratu in celotne hrbtenice med delom za računalnikom. Primerna sta tako za sedeča kot tudi za stoječa delovna mesta. Korektor za pravilno držanje preprečuje nagibanje telesa nad pisalno mizo, v kombinaciji z ergonomskim pisarniškim stolom pa bo prava rešitev za vse, ki med sedenjem občutite bolečine v križu, ramenskem obroču ter vratni hrbtenici.

Sestavljeno iz več delov: tvorijo ga delovna plošča, zgornja plošča, zgornja polica, naslon za dlani, korektor za pravilno držo, spodnja polica, večji stranski naslon in manjši stranski naslon. Vse to bo poskrbelo za pravilen položaj telesa med delom in preprečilo bolečine v hrbtu, ramenih, kolkih in celo kolenih.

 

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.