13/04/2024

Pohodni čevlji | Udobni poletni pohodni čevlji za vse terene

3 min read
Udobni pohodni čevlji

Pohodni čevlji so si med seboj zelo različni, saj so namenjeni za raznovrstne aktivnosti. Kljub temu, da marsikdo ob omembi usnjenih pohodnih čevljev najprej pomisli na hojo v hribe, pa temu ni čisto tako. Prav zato je pomembno, da pred nakupom dobro premislimo, za kakšne aktivnosti jih bomo sploh uporabljali.

Za hojo po mestu ali mestnem parku so dovolj že nizki poletni pohodni čevlji, medtem ko je za hojo po zahtevnejših terenih potrebno stopalo ustrezno zavarovati. Na voljo je ogromno različnih modelov, oblik, barv, izbirate pa lahko tudi med raznovrstnimi podplati. Priporočamo sicer vam, da izberete udobne pohodne čevlje z Vibram podplatom, ki blaži vaše korake. Hoja v takšnih moških ali ženskih pohodnih čevljih je nadvse udobna.

Pohodni čevlji visoki

Nizki poletni pohodni čevlji

Poleti, ko temperature zelo narastejo, prav nikogar ne mika stopiti v visoke pohodne čevlje. Čeprav so slednji kljub vsemu primerni za visokogorje, pa so nizki poletni pohodni čevlji super izbira tako za hojo po mestu kot za hribolazenje na nižjih nadmorskih višinah. Usnjeni pohodni čevlji so iz naravnih materialov, zato se noga v njih ne poti.

Kljub temu pa naj vas ne skrbi, če vas med sprehodom ujame dež, saj so tovrstni udobni pohodni čevlji podloženi z vodoodporno membrano Sympatex. Tako bodo vaša stopala dihala, obenem pa bodo v primeru slabega vremena ostala na suhem.

Poletni pohodni čevlji so lahki, kar hojo zelo olajša. Dvigovanje nog je precej enostavneje kot v visokih pohodnih čevljih, zato so primerni tudi za starejše. Modeli unisex so primerni za oba spola, zato smo prepričani, da boste našli zase primerno obutev, ne glede na to ali iščete moške pohodne čevlje ali ženske pohodne čevlje.

Visoki pohodni čevlji

Vas mika hoja po sredogorju ali zahtevnejših terenih? Potem je zelo pomembno, da stopala primerno zaščitite pred morebitnimi poškodbami. Zelo hitro se namreč zgodi, da si med hojo po skalah ali razritem terenu zvijemo ali izpahnemo gleženj. Pohodni čevlji visoki in nizki, so zato zelo priljubljeni, saj gleženj malce fiksirajo in poskrbijo, da do tovrstnih poškodb ne pride. Odlični so za pohodništvo v vsakem vremenu, saj imajo edinstven oprijem, ki se drži tako suhe kot mokre podlage.

Čeprav so visoki pohodni čevlji precej težji od nizkih, pa to še ne pomeni, da hoja v njih ni udobna. Tako kot nizki so opremljeni s podplatom Vibram, ki bo poskrbel, da tresljajev med hojo praktično ne boste čutili. Zaradi zaščitne membrane, ki vaša stopala ščiti pred vlago, so takšni udobni pohodni čevlji uporabni v vseh letnih časih. Ni važno ali iščete ženske pohodne čevlje ali moške pohodne čevlje, prav vsi so nevtralne barve, kar pomeni, da so primerna za oba spola.

Poletni pohodni čevlji

Ogrevani pohodni čevlji

Vas vedno zebe v stopala, ne glede na to, kako debele nogavice obujete? Nosite tudi sredi poletja visoke pohodniške nogavice, pa so vaša stopala še vedno mrzla? Za vas imamo popolno rešitev, ki vam bo zagotovo všeč! Udobni pohodni čevlji z ogrevalnim sistemom bodo poskrbeli, da boste lahko na takšne težave enostavno pozabili. Nošnja visokih in debelih nogavic bo v takšnih usnjenih pohodnih čevljih stvar preteklosti, saj bo integriran sistem vaše noge ogrel na prijetno temperaturo.

Imate pomisleke, da bi se v tovrstnih udobnih pohodnih čevljih vaša stopala potila? Brez skrbi! Kljub ogrevalnemu sistemu so tovrstni udobni pohodni čevlji zelo zračni, zato je hoja zelo prijetna in varna. Zanje je namreč značilen tudi zelo dober oprijem.

Pred nakupom zato dobro premislite, po kakšnih terenih boste v izbranih pohodnih čevljih največkrat hodili. Modelov tako moških pohodnih čevljev kot ženskih pohodnih čevljev je zares veliko, zato je pomembno, da izberete takšnega, ki vas bo najbolje ščitil pred morebitnimi poškodbami. Da bo hoja čim udobnejša, pa izberite (poletne) pohodne čevlje s kakovostnim podplatom.

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.