17/06/2024

Pasivne hiše in postavitev pasivne hiše na ključ JUBHome

1 min read

Pasivne hiše so sodobni arhitekturni objekti, ki postavljajo visoke arhitekturne standarde. Trajnostne, energetsko učinkovite, cenovno ugodne, udobne in okolju prijazne hiše so prihodnost. Hiše pri zagotavljanju optimalne notranje klime uspešno izkoriščajo naravne vire energije, prezračujejo s pomočjo rekuperacije ter uporabljajo tehnike pasivnega in strateškega senčenja.

Za ogrevanje pasivne hiše se na leto porabi manj kot 1,5 m3 plina ali 1,5 l nafte na kvadratni meter. To je bistveno manjša poraba, kot jo nudijo nizkoenergijske hiše.

Postavitev pasivne hiše uporabniku zagotavlja visoko raven udobja ter zdravju in okolju prijazno bivalno okolje.

Standard pasivne hiše

Standard pasivne hiše – stroga merila, ki jih je treba upoštevati pri izgradnji

Izgradnja pasivne hiše mora izpolnjevati stroga merila, ki so v skladu s standardi Passivhaus inštituta. Standard pasivne hiše veleva, da:

  • Toplotna prehodnost izbranih gradbenih elementov ne sme presegati 0,15 W/(m2K) oziroma 0,10 W/(m2K) – odvisno od podnebnih razmer
  • Hiša zagotavlja vrhunsko zrakotesnost, kjer vrednost n 50 pri 50Pa tlačne razlike ne presega 0,6 h -1. Ta je nadzirana s tlačnim preizkusom po DIN EN 1382 v stanju pod tlakom in brez tlaka.
  • Mora biti izraba elektrike v gospodinjstvu čim bolj učinkovita
  • Je termičen ovoj izveden brez toplotnih mostov <= 0,01 W/(mK)
  • Izgradnja pasivne hiše zagotovi zasteklitve s toplotno prehodnostjo Uw pod 0,8 W/(m²K), pri visokem faktorju prehoda celotnega sončnega sevanja (g ≥ 50 % po DIN 67507) – to omogoča možne neto dobitke toplote tudi pozimi
  • Morajo biti vgrajeni okenski okvirji s toplotno prehodnostjo (Uf vrednost) pod 0,8 W/(m²K) po standardu DIN EN 10077
  • Morajo biti minimalne toplotne izgube pri pripravi in delitvi tople sanitarne vode
  • Naj bo poraba električne energije za pogon prezračevalne naprave <= 0,4 Wh/(m3) prečrpanega zraka
  • Se prezračevanje nadzirano izvaja z rekuperacijo toplote pri nizki porabi električne energije

Pasivne hiše - notranjost
Gradnja pasivne hiše – skrbno načrtovana, hitra in brezskrbna

Gradnja pasivne hiše poteka po preizkušenem modelu, ki ga je mogoče uporabiti kjerkoli na svetu. Podnebnim razmeram posamezne lokacije so prilagojeni le detajli izgradnje. Standard pasivne hiše je dosežen z napredno, inteligentno zasnovo z vrhunskimi okni, brez toplotnih mostov, kakovostno izolacijo, prezračevanjem z rekuperacijo toplote in neprepustno konstrukcijo.

Gradnja pasivne hiše je skrbno načrtovana, optimizirana ter priznana s paketom načrtovanja pasivnih hiš (PHPP). V podjetju JUBHome d. o. o. se zavedajo, kako stresna je lahko gradnja, zato vam pasivno hišo zgradijo tudi na ključ.

Pasivne hiše na ključ so na voljo v treh fazah gradnje, in sicer zaključen objekt, delno zaključen objekt ali na zunaj zaključen objekt. Takšna ponudba naročniku omogoča, da sam dokonča hišo ali za to najame zunanje izvajalce.

Sodobne hiše so zasnovane tako, da se brez težav prilagajajo najrazličnejšim željam, zahtevam, standardom ter življenjskim slogom. Celovita ponudba v konfiguratorju hiš naročniku omogoča, da si izbere lasten paket energijske varčnosti, ki je lahko nizkoenergijski ali pasiven.

Skozi postavitev pasivne hiše naročnika vodi ekipa izkušenih strokovnjakov, ki mu zagotavlja celostno podporo pri svetovanju, projektiranju, gradnji in pridobitvi finančnih sredstev. Pasivne hiše na ključ omogočajo široko izbiro kombinacij glede na tlorisne površine, tip stehe, energijski paket, etažnost, izvedbo in ceno.

Postavitev pasivne hiše

V le 6 korakih do visokozmogljive pasivne hiše na ključ

Postavitev pasivne hiše zahteva preudarno načrtovanje ter celosten pristop h gradnji objekta, ki poteka v 6 korakih.

1. Ideja in zazidljiva parcela
Ko imate zazidljivo parcelo in poznate njene prostorske omejitve, se lahko osredotočite na načrtovanje nizkoenergijske hiše. V katalogu JUBHome hiš izberite svoj novi dom ali pa se odločite za individualen pristop.

2. Dokumentacija
Ta korak zajema idejno zasnovo in izdelavo projekta za gradbeno dovoljenje.

3. Financiranje
Gradnja je večja naložba, zato naročnikom hiš podjetje JUBHome d.o.o. v sodelovanju z NLB d.d. nudi podporo pri financiranju.

4. Gradnja
Gradnja objekta poteka do faze, za katero se je odločil naročnik. Da bi se izognili morebitnim zapletom, je najbolje izbrati čim bolj zaključeno gradnjo.

5. Vselitev
Ob izbiri gradnje na ključ hiša potrebuje le namestitev notranje opreme in je pripravljena na vselitev.

6. Vzdrževanje
JUBHome d.o.o nudi redno vzdrževanje vgrajenih naprav ter hitro odzivna intervencijska popravila hiše

Pasivne hiše na ključ

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.