22/09/2023

Keramične ploščice za kopalnice in kuhinje modernega videza

3 min read
Keramične ploščice za kopalnice

Keramične ploščice največkrat povezujemo s kopalnicami in kuhinjami. Temu je tako iz različnih razlogov. Modeli za kopalnice so elegantnega videza, poleg tega pa so zelo praktični. Talne keramične ploščice so dobrodošle tako za večje kot manjše površine, enako pa velja tudi za stenske.

Ker so zelo kvalitetne, so odporne na razne udarce ter vodo. Z njimi tako učinkovito zaščitimo stene pred vlago in umazanijo. Po uporabi lahko keramične ploščice za kopalnice enostavno pobrišemo ali pa pustimo da se posušijo same od sebe. Kot že omenjeno so tudi zelo elegantne, saj lahko med seboj kombiniramo talno in stensko keramiko. Dimenzije, barve in oblike se od modela do modela zelo razlikujejo, zato pred nakupom dobro razmislite, česa si pravzaprav želite.

Stenske in talne keramične ploščice

Tudi keramične ploščice za kuhinjo so zelo priljubljene, saj prav tako kot v kopalnicah zaščitijo stene in tla pred morebitnimi madeži. Med kuhanjem namreč olje pogosto šprica na vse strani, marsikdaj se kaj polije, včasih pa nam celo pade iz rok krožnik poln različnih dobrot. Ravno zato je keramika za kuhinjo prava izbira. Madeže lahko preprosto pobrišemo, za trdovratnejšo umazanijo pa brez težav uporabimo tudi za to namenjeno čistilo.

Seveda pa pri padcu krožnika ali drugih kuhinjskih pripomočkov ne nastane le umazanija, temveč lahko pride do trajnih poškodb tal. Pri talnih keramičnih ploščicah za kuhinjo ste lahko prepričani, da do slednjih ne bo prišlo. Zanje je namreč značilna zelo dolga življenjska doba in dobra obstojnost. Kakšno posebno vzdrževanje tako talne kot stenske keramike ni potrebno.

Keramične ploščice za kopalnice

Keramične ploščice za kopalnice – nekaj nasvetov

Te, odlične talne obloge, so v resnici poglaviten element celotne kopalnice, saj ga lahko po eni strani zelo poživijo, po drugi pa povsem izničijo lepoto celotnega ambienta. Pri izbiri bodite torej pozorni predvsem na barvo in velikost. Če si želite brezčasnega videza, vam svetujemo, da izberete ploščice umirjenih zemeljskih tonov.

Slednje so v zadnjem času zelo priljubljene, saj lahko z njimi brez težav kombiniramo kopalniško pohištvo – tuše in kadi, omarice, ogledala itd. V primeru, da je vaša kopalnice bolj majhna, je bolje, da z velikostjo keramičnih ploščic za kopalnico ne pretiravate. V manjše prostore se bolj podajo tako stenske keramične ploščice kot talne keramične ploščice manjših dimenzij. Keramične ploščice za kopalnice se sicer lahko med seboj dopolnjujejo, zato izberite različne dimenzije in barve.

Ustvarite mozaike in različne vzorce, ki bodo prostor poživeli in mu dali dušo. Pri opremljanju bodite pozorni le, da se bo vse skupaj podalo s kopalniškim pohištvom. Tuši in kadi naj bodo za večji videz prostora obloženi z enakimi keramičnimi ploščicami kot preostala kopalnica, ostalo kopalniško pohištvo pa naj bo v podobnih odtenkih. Če so npr. keramične ploščice za kopalnico v zemeljskih tonih, naj tudi kopalniško pohištvo ne bo preveč živo.

Keramične ploščice za kuhinjo

Keramične ploščice za kuhinjo – nasveti, ki jih je dobro upoštevati

Tako kot keramika za kopalnico, so tudi keramične ploščice za kuhinjo na voljo v različnih barvah, dizajnih in dimenzijah. Keramične ploščice za kuhinjo je zato mogoče enostavno kombinirati z ostalim pohištvom v stanovanju. Pri tem je pomembno, da se predvsem talne površine med seboj usklajujejo.

Zelo dobra je tudi rešitev, da so enake keramične ploščice za kuhinje položene tako v kuhinji kot na hodnikih. Tako boste rešili dva problema – z izbiranjem talnih površin boste imeli precej manj dela, obenem pa bodo tudi tla na hodniku zaščitena pred umazanijo, vlago ter mehanskimi poškodbami.

Za naraven videz vam svetujemo stenske in talne keramične ploščice za kuhinje v imitaciji lesa ali kamna, katere bodo ustvarile zares prijeten ambient. V takšni kuhinji se boste vedno počutili sproščeno, saj boste obdani z naravnimi materiali, ki so kot vemo, za dobro počutje vedno priporočljivi. Prepričani smo, da bodo družinska kosila še prijetnejša, zato dobro razmislite pred nakupom.

Talne keramične ploščice

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.