22/09/2023

Egipt: zanimivosti, ki vas bodo prepričale

4 min read
egipt zanimivosti

Si želite obiskati Egipt? Zanimivostim, ki vam jih ponuja ta država, kar ni konca. Egipt je ena izmed tistih lokacij, ki ponuja vse: očara vsakega obiskovalca, ne glede na to, kaj išče na svojem potovanju. Ima namreč najdaljšo zgodovino izmed vseh držav, turiste pa med drugim privablja s svojimi znamenitostmi, ki segajo v čas starih časov Egipta.

Zanimivosti, ki vam jih podajo egiptovske znamenitosti, vas bodo popeljale v obdobje starih Egipčanov, obdobje ogromne dediščine, plemenitosti in modrosti, ki jim je pomagala pri izgradnji podobe te velike civilizacije – Egipta. Zanimivosti se odražajo na grobnicah, mumijah, piramidah in celotni očarljivi arhitekturi. Egipt znamenitosti z veseljem predstavi svojim obiskovalcem, zato obiskovalcev zagotovo ne pusti ravnodušnih.

Ponuja ogled enega izmed sedmih čudes sveta, veličastno Sfingo z mitskim ozadjem, nepozabne templje in ostale znamenitosti, o katerih ne boste prenehali govoriti.

egipt

Egipt zanimivosti ponuja tudi v obliki počitniških in morskih pustolovščin, ki zajemajo zabavo, nakupovanje, sproščanje, raziskovanje pisanega morskega življenja ter uživanje v lepotah očarljivih plaž. Sem sodijo tudi čudovita luksuzna letovišča, kamor se lahko odpravite na nepozabne počitnice – v paru, s prijatelji ali z družino, saj prav vsak posameznik lahko najde nekaj zase.

Egipt hoteli bodo poskrbeli za vaš vrhunski oddih, pri čimer bo sodelovalo tudi prijazno in ustrežljivo osebje, ki vam je vedno na voljo. Egipt svoje zanimivosti in znamenitosti med drugim torej predstavlja tudi v obliki počitniških letovišč, kjer se boste sprostili, zabavali, uživali v luksuzni nastavitvi, se razvajali in predvsem vsaj za nekaj dni uživali v ponudbi, ki je ne dobite povsod.

Vsekakor pa se na noben način ne boste dolgočasili, saj vam tovrstni hoteli v Egiptu ponujajo več, kot si lahko predstavljate.

egipt znamenitosti

 

Egipt hoteli in izjemne luksuzne namestitve

Egipt hoteli se ponašajo s čudovitimi objekti in luksuznimi nastanitvami, ki zadovoljijo še tako zahtevne goste. Vrhunska letovišča po ugodni ceni vas bodo tako navdušila, da se boste zagotovo še kdaj želeli vrniti v Egipt. Hoteli so ocenjeni z zvezdicami od 1-5, standard pa se z leti samo zvišuje.

Vsa top letovišča, kot so na primer Sharm el-Sheik, Hurghada ali Luxor, ponujajo izjemen standard nastanitve po ugodnih cenah, vključujejo pa hotelske restavracije, spa in wellness ter bazenske in ostale komplekse, ki gostom nudijo zabavo.

Egipt zanimivosti torej ne ponuja zgolj v možnosti ponudb impresivnih znamenitosti, temveč tudi v vidiku oddiha na enem mestu, kjer vam Egipt hoteli in letovišča nudijo vse, kar potrebujete, na dosegu roke. Kljub temu pa se seveda lahko odločite tudi za raziskovanje okolice, saj so tovrstna letališča odlična izhodiščna točka tudi za to.

Letovišča so prav tako zelo primerna za družine z otroki, saj je poskrbljeno za vsakodnevne animacije,  igralne komplekse in športne aktivnosti, v katerih se otroci zamotijo in zabavajo, starši pa se medtem lahko brezskrbno spočijejo. Egipt s svojimi zanimivostmi poskrbi prav za vsakogar.

siva grand beach hotel

 

Siva Grand Beach Hotel in Grand Waterworld Makadi Hotel

Hurghada vam nudi možnost številnih izjemnih hotelskih namestitev, ponudba pa zajema tudi Siva Grand Beach Hotel in pa Grand Waterworld Makadi Hotel. Siva Grand Beach Hotel se nahaja v središču Hurghade. Očaral vas bo z izjemnim bazenom, obdanim z čudovitimi vrtovi ter zasebno plažo, ki je od hotela oddaljena zgolj minuto hoje.

Vse nastanitvene enote so udobne, klimatizirane in vam nudijo točno to, kar za tak dopust potrebujete. Svojim gostom nudijo tudi številne zabavne ter športne aktivnosti, lahko pa se zgolj sproščate in odpočijete od vsakodnevnih skrbi. V sklopu Siva Grand Beach Hotela se nahajajo tudi številne restavracije in bari, ki bodo poskrbeli za vaše razvajanje in uživanje.

Poleg Siva Grand Beach Hotela pa vam možnost nastanitve nudi tudi Grand Waterworld Makadi Hotel, ki je edini hotel v sklopu Red Sea Hotels, ki se ponaša s svojim vodnim parkom. Gre za All-inclusive hotel s prostornimi sobami in lastno kopalnico.

V sklopu tega hotela se nahaja 9 bazenov, ki med drugim zajemajo otroški bazen ter vodni park. Objekt seveda prav tako ponuja številne restavracije z različnimi vrstami jedi.

Obe nastanitvi: Siva Grand Beach Hotel in Grand Waterworld Makadi Hotel vam v svoji ponudbi z možnostjo leta iz Ljubljane ponuja turistična agencija Počitnice.si, ki pri katerih lahko rezervirate znižane cene počitnic za pomlad in poletje 2022. Leti v Hurghado potekajo vsak teden ob sredah in nedeljah iz Ljubljane.

V sklopu ponudbe lahko izbirate med številnimi all-inclusive luksuznimi ponudbami, ki jih ponuja Egipt. Zanimivosti in znamenitosti, kot so na primer raziskovanje čudovitih, dih jemajočih koralnih grebenov in morskega sveta ali izlet v Luxor ali Kairo vam bodo pričarale nepozaben dopust, pri načrtovanju katerega vam lahko pomagajo pri Počitnice.si.

grand waterworld makadi hotel

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.