22/09/2023

Bioklimatske pergole: najboljša izbira za poletje

4 min read
Bioklimatske pergole

Bioklimatske pergole so odlična oblika nadstreška za vroče poletne dni. Lamelna bioklimatska pergola je namreč opremljena z motorčkom. Z le-tem lamele upravljamo in uravnavamo, koliko sončne svetlobe smo pripravljeni spustiti na svojo teraso. Če si torej želimo narediti globoko senco, je to mogoče prav s tovrstno pergolo.

Bioklimatska pergola pa se lahko prilagodi celo tako, da vas zaščiti pred dežjem. Poleti, ko nas lahko presenetijo kratkotrajni večji nalivi, je to zagotovo dobra novica.

Lamelna bioklimatska pergola

Bioklimatska pergola: Slovenija je dom njenega nastanka

Podjetje Inoxvrbovšek iz Laškega je lamelne bioklimatske pergole, ki se lahko pohvalijo z vodotesnostjo, začelo razvijati leta 2013. Idejo zanje pa so dobili že leto pred tem.

Leta 2013 so tako ustvarili prvo lamelno bioklimatsko pergolo, ki je bila vodoravna, a še vedno vodotesna. Tako je postal prvi dom tovrstne bioklimatske pergole Slovenija. Kmalu za tem so podobne izdelke začeli razvijati tudi po drugih evropskih krajih, v Turčiji in celo na Kitajskem. Prav ta revolucionarna inovacija, ki so jo razvili in izdelali v podjetju Inoxvrbovšek, je tako postala začetnica revolucije na področju bivanja na prostem, oz. pokrivanja teras. Tako domačih kot komercialnih.

Danes najdemo slovensko bioklimatsko pergolo v Mariboru, Ljubljani, Celju in tudi po drugih slovenskih krajih. Zanjo se namreč odločajo tako posamezniki, ki si želijo uživati na svoji terasi skozi vse leto, kot različna podjetja in ponudniki, ki bi z bioklimatskimi pergolami radi pred soncem in dežjem zaščitili svoje stranke.

Lamelna bioklimatska pergola

Bioklimatska pergola v vsakem letnem času polepša naše bivanje na terasi

Nadstreški na terasah niso nič novega. Že od antičnih časov so se posamezniki z njihovo pomočjo nekoliko zaščitili pred močno sončno svetlobo in vročino. Vsak nadstrešek, ne glede na to iz kakšnega materiala je narejen, bi sicer lahko imenovali pergola. Bioklimatska pergola pa je tista, ki, razen zaščite pred soncem, prinaša še številne druge prednosti. Lamelna bioklimatska pergola lahko namreč ustvari skoraj idealno temperaturo na vaši terasi skozi vse leto.

Spomladi, ko hrepenimo po toplih sončnih žarkih in prijetnejši temperaturi, lahko lamele pomagajo, da na teraso spustimo več sonca in jo s tem nekoliko zagrejemo. Tudi jesensko posedanje na vrtu ali terasi je z bioklimatskimi pergolami prijetnejše, saj z lamelami lahko poskrbimo, da nas poboža nežno jesensko sonce. Ker so lamelne bioklimatske pergole vodotesne, pa nas lahko hkrati zaščitijo tudi pred jesenskim dežjem. Na podoben način nam pomagajo pozimi. Poleti pa se z njihovo pomočjo hladimo.

Poleg tega, da s pomočjo pergole bioklimatske še toliko bolj – zmanjšamo osončenost in povečamo senco, na takšen način pripomoremo tudi k temu, da se mize, stoli, stene in drugi deli ter kosi naše terase preveč ne zagrejejo. To pa ni vse, kar bioklimatske pergole prinašajo.

Bioklimatska pergola Maribor

Pergola: biokolimatska se lahko pohvali še s številnimi drugimi prednostmi

Že prej smo ugotovili, da nadstreški niso novost. Enako velja za pergole. Bioklimatska pa vendar prinaša kar nekaj novosti zaradi katerih je bivanje na naši terasi ali vrtu lahko veliko prijetnejše.

Ker so lamelne bioklimatske pergole narejene iz aluminija, so odporne na spremembe vremena in nevšečnosti, ki jih le-te lahko prinesejo. Ena od prednosti je tako tudi to, da bioklimatske pergole Slovenija ne rjavijo. To hkrati tudi pomeni, da niso zahtevne za vzdrževanje. Še več, bioklimatska pergola Slovenija, podjetja Inoxvrbovšek, je samočistilna. Posledično jih moramo očistiti le enkrat letno. Pa še to le zato, da s tem poskrbimo, da se umazanija ne bi preveč zažrla v barvo.

Ker so lamelne bioklimatske pergole motorno nastavljive, lahko s tovrstnim upravljanjem lamel poskrbimo, da se bo topel zrak odvajal navzgor. S tem bomo poskrbeli za zračenje in udobje na našem zunanjem prostoru.

Prav zaradi motorno nastavljivih lamel, lahko lamelne bioklimatske pergole postanejo tudi trdna streha. Le-ta nas zaradi vodotesnosti učinkovito zaščiti pred dežjem. Zdrži celo do meter snega.

Pergola bioklimatska

Bioklimatska pergola: Maribor, Ljubljana, Celje – najdete jih povsod

Bioklimatska pergola. Maribor, Ljubljana, Celje – prednosti tega slovenskega zaščitenega avtorskega proizvoda so prepoznali povsod po Sloveniji in po svetu. Prav zaradi tega jih je tudi mogoče najti marsikje, ne glede na to, kakšna klima je za področje značilna.

Bioklimatske pergole Slovenija sicer niso serijski izdelek, vsaka je namreč izdelana po naročilu. Pri njeni izdelavi mojstri upoštevajo vse želje in predloge stranke ter pomagajo s svojimi nasveti. Posledično boste povsod našli raznolike bioklimatske pergole. Maribor, Ljubljana, Celje ali kjerkoli drugod, povsod bodo te različne, pa vendar vedno nekaj posebnega, saj bodo prilagojene željam in potrebam kupcev.

Poleg tega je bioklimatske pergole Slovenija mogoče dopolniti še z dodatki, zaradi česar bodo toliko bolj posebne in unikatne. Na voljo so različna LED svetila. Izredno koristna bodo stranska senčila, zaradi katerih bo senca pod nadstreškom še toliko boljša. Mogoče jih je dobiti kot:

  • ZIP screene,
  • brisoleje,
  • steklene stene in
  • HPL stene.

Na voljo so različni senzorji ter različice, ki so zasnovane za razmere, ki vladajo ob morju. Kot rečeno, pa je bioklimatske pergole mogoče dobiti tudi v različnih barvah.

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.